Spareråd, der gør “din” begravelse|bisættelse billigere

Dødsannoncer
Indrykker Dania Begravelse sjældent, de fleste af vores familier kender dem der skal inviteres, enten de selv giver besked, via Facebook, eller via mund til mund,  de sparer mange penge ved ikke at indrykke døds eller takke annonce, i de fleste tilfælde giver annoncen ingen gæster til begravelsen, da kun få holder avis her i Hovedstaden, typisk er der også kun meget få der mangler at få informationen, og som kun kan ”rammes” gennem en annonce, spar de penge, brug dem evt. på dem som har taget sig tid til at møde op til begravelsen, med lidt ekstra (til halsen).

Ofte er der en part, typisk bedemanden, der får provision for dødsannoncer, dem får du som kunde ikke del i.

Kiste
Køb af dyrere kiste end hvid standard kiste, pengene er ofte givet dårligt ud, få bemærker om det er den dyre kiste model, eller den billige kiste, brug hellere pengene på kistepynt, der tager udgiften sig bedre ud.
Bedemanden, begravelsforretningen har interesse i at sælge dig en dyrer kiste, på den er avancen større.

Urne
Ofte er urnen ikke en vigtig del, så vælg den billigste, hvis I ikke har specielle behov, måske ser I slet ikke urnen, så spar penge her, også her kan begravelsforretningen have svært ved at se det fra din side.

Ligtøj
Hvis muligt vælg eget tøj, bedemanden sælger ”byens dyreste skjorte”, den er desuden uden lommer, så spar her, tag tøjet med til bedemanden, eller aflever evt. på hospital.

Gravstedsvalg
Her er det straks vanskeligere at vælge og rådgive, vi ser eksempler på urner der må graves op, da urnen er nedsat i Askefælles, og ægtefællen ”ikke kan leve med” det gravstedsvalg, og i stedet ønsker en form for et kendt gravsted. Vi ser også familier der køber kendt gravsted, med sten og ”det hele”, men kun besøger gravstedet ganske få gange, typisk kun den første periode, det bliver nogle dyre besøg.

Det kan være vanskeligt for de pårørende at vide, oven i alt det andet der skal tages stilling til, men der er ikke noget krav om at gravstedet skal vælges, her og nu, typisk kan urnen vente, i op til 3 mdr. før den nedsættes, det giver god tid til at mærke behovet, i ugerne efter dødsfaldet, det vil være praktisk hvis I kan vælge hvilken kirkegård, hos bedemanden, så skal papirerne ikke ændres.

Til dem der gerne vil have noget lidt anderledes har kirkegårdene typisk flere typer gravsteder, så få vist alle afdelingerne på kirkegården, fremvisningen er gratis, så undgå du forhåbentlig at ærgre dig over at der er en afdeling du hellere ville have gravsted i.

Kirkegården giver ikke nogen rabat

Rabat hos bedemanden
her kan du spare rigtig mange penge, bed om en rabat, bedemanden vil hellere give dig en rabat, end at miste dig som kunde, det er bedst at bede om den lige inden du skriver under, ikke alle hans priser fremgår af prislisten. Du ikke pligtig til at underskrive aftalen, det er et tilbud fra hans side, så prøv evt. at finde et bedre tilbud, du kan altid komme tilbage, jeg har aldrig hørt at det er steget i mellemtiden. Hvis du vælger at besøge en bedemand mere, og han måske er dyrere end den første, men du syntes bedre om bedemand 2, kan du jo spørge om han kan matche dit første tilbud, det har meget med kemi at gøre når der vælges bedemand, så lidt individuelt hvem der syntes om hvem.

Generelt har bedemanden en interesse i at sælge dig en dyrere vare, (kiste, urne etc.) det giver bedre indtjening til begravelses forretningen. Du kan også spare ved ikke at bruge bedemanden til varer han køber af tredje part, dem har han ofte en avance på, eks. annoncer, blomster og gravsten, du kan generelt få en bedre rabat, når leverandøren ikke også skal udrede provision til bedemanden.

Jeg håber du kan bruge mine spare råd, det er altid dejligt at spare, når det ikke giver dårligere oplevelser eller ringere varer. Den dyre bedemand behøver ikke være den gode bedemand, den billige bedemand behøver ikke være den dårligste, du har valget, hvor du ønsker at lægge dine penge.

 

Lige til sidst
Et prisoverslag er generelt intet værd, det kan sælger(bedemanden) uden problemer forhøje, da det kun er ”retningsgivende” uden du kan gøre noget.

Et tilbud kan principielt ikke ændres, men der kan tilføjes beløb, som ikke fremgår af tilbuddet, således at regningen alligevel ender med at blive større end det aftalte, få bedemanden til at skrive at tilbuddet er bindende i den nævnte begravelse, når begravelsen afvikles som aftalt, så er det kun hvis du kommer med ændringer, prisen kan ændres, få oplyst gerne på mail, hvad dine ændringer koster, inden de udføres.

Dania Begravelse giver ikke rabat, Dania Begravelse er Byens / Hovedstadens / Københavns billigste bedemand, se vores pris garanti for garanteret laveste pris, finder du en billigere bedemand hører vi gerne fra dig.
Dania Begravelse, giver trods vores lave pris, plads til individuelle ønsker, ofte uden det koster ekstra, spørg, det koster ikke noget.